garage pelgrom hummelo 2017 1010946

Herman PelgromDe grondslag voor het garagebedrijf werd in 1939 gelegd door Herman Pelgrom, toen 32 jaar oud. Herman studeerde aanvankelijk voor onderwijzer maar bleek later toch meer belangstelling te hebben voor de agrarische sector en met name voor technische zaken. Dat had tot gevolg dat hij leraar werd bij avondcursussen en dat hij les ging geven aan jonge boeren in de werking en het onderhoud van tractoren en andere machines. Ook besloot Herman om voor zichzelf te beginnen met een werkplaats naast de woning aan de Broekstraat in Hummelo.

Herman Pelgrom begon als hoefsmid. Na de oorlog kwam de landbouwmechanisatie op gang en nam de bedrijvigheid in de werkplaats snel toe. Spoedig kwam men eveneens voor reparaties aan personenwagens bij Pelgrom waardoor de zaak nog met een derde sector werd uitgebreid. Zowel het landbouwmechanisatiebedrijf als het garagebedrijf groeiden gestaag; medwerkerswerden aangetrokken en de werkplaatsen moesten uitgebreid worden. In de zestiger jaren gingen de zonen Gerard, Jos en Harrie in het bedrijf helpen.

Smederij/garage/landbouwmechanisatiebedrijf Pelgrom

Na verloop van tijd werd besloten om het bedrijf te splitsen in een garagebedrijf en een landbouwmechanisatiebedrijf. De garage, van Jos en Harrie, verhuisde in 1970 aan de Broekstraat over een kleine afstand in de richting van de weg Hummelo-Toldijk.

Garage Pelgrom en landbouwmechanisatiebedrijf Pelgrom in 1979

In 1980 werd het garagebedrijf uitgebreid met een schadewerkplaats met spuiterij. Sinds 2002 is ook Herman, zoon van Jos, werkzaam in het bedrijf.